keskiviikko 18. syyskuuta 2013

"Soy celeste!"

Holaa!

Taas on viikko menny sairaan nopeesti ja paljon on tapahtunu! Mut tässä postauksessa kerron enimmäkseen tiistaista, eli päivästä, kun oli eka Yfu:n vapaaehtonen ohjelma.

Maanantai oli aika tylsä päivä. Vaikka oli tosi lämmintä (n.27 astetta), nii en saanu ketään koulun jälkeen lähtemään mun kans Ramblalle istuskelee tai kiertelee kaupoissa (forever alone). Opiskelin sitte parvekkeella shortseissa päivän ja olin vähällä unohtaa mun Entre Amigos:it yön yli ulos tuulen vietäväks. Ku mamá tuli kotiin nii mentiin liittymään salille, jossa ne kysy kaikkia ihme kysymyksiä, kuten mun parisuhdetilannetta ja kielitaitoa?? Sen jälkeen näin sitte suoraan Louisan, saksalaisen vaihtarin, sellasessa puistossa ja lähettiin Punta Carretakseen. Meillä kesti se alle 1,5 km käveleminen yli puol tuntia, koska Luisa johdatti meitä harhaan miljoona kertaa ja juoksenteli katujen yli nii että autot tööttäili vihasesti ja joutu tekee äkkijarrutuksia (se on ihana tyyppi mut vähän vajaa vaan hahah). Se ilta oli ihan tukahduttavan kuuma, sellanen et ois tehny mieli mennä bikineissä ulkona, joten oltiin molemmat ihan hikisiä ku lopulta päästiin perille. Paikan päällä sain sitte viimein ostettua sen päiväkirjan!

Tiistaina kokoonnuttiin klo 9.30 Tres Crucesin mäkkärissä, me 15 vaihtaria ja muutaman hostsisarukset. Oli kiva nähdä taas kaikkia, ja kuulla että kaikki on sujunu hyvin, ja Annassa nähdä elävä todiste siitä, että olkitalossa todellakin on mahollista elää normaalisti vielä 2000-luvulla. En tiedä miks, mut odoteltiin siellä kaks tuntia ennen ku lähettiin menemään kohti Pradon kaupunginosaa (missä Sanya asuu), jossa oli tämmönen "Rural". Se on joku aika iso farmitapahtuma jossa oli lehmiä, lampaita ja härkiä kilpailuissa ja näytillä. En tiiä mikä siinä on niin ihmeellistä ku se on niin iso juttu mediassa ja mun koulukaveritkin on iha innoissaan siitä. Ite en henkilökohtasesti oo kiinnostunu, mikä lehmä on kaikista kaunein. Kierreltiin siellä sitte pari tuntia ja mentiin syömään asadoa Annan, Sanyan ja ruotsalaisen Einarin kans. Oon aika ylpee ku pysyin ihan mukana ku puhuttiin ruotsia se aika haha (Linda älä pyörittele silmiä).

Ruralin jälkeen lähdettin pitkälle ja hikiselle bussimatkalle Montevideon Estadio Centenariolle kattomaan Uruguay-Columbia -peliä, missä muutamat hostperheet liitty kans messiin (muun muassa mun perhe). Täällä fudis on "se juttu" ja kaikki iästä ja sukupuolesta riippumatta seuraa pelejä ja ottaa henkilökohtasesti oman lempparijoukkueen voitot ja tappiot. Joten voit varmaan kuvitella, mikä fiilis oli kannustaa Uruguayta n. 76 000 ihmisen kanssa (vähän alle, koska siellä oli kans kolumbialaisia), jotka käyttäytyy ku fudis ois uskonto, Diego Forlán Jeesus, ja maajoukkue joku enkeliarmeija. Hitto sitä energian määrää!
No, me voitettiin 2-0 jee! Ollaan nyt jossain tilastoissa neljänsinä, ja jotain pelejä pitäis vielä voittaa et päästäis kolmansiksi ja mm-kisoihin tai jotain sellasta. Jäätiin vielä pelin jälkeen ottamaan kuvia joidenkin pelaajien kanssa, ja odotellessa saatiin Sanyan kans nauratettua vähän niitä turvamiehiä suomen kielellä ja piilokuvia ottamalla. Luulin, että hetken päästä pääsisin viimein nukkumaan (kello oli jo joku 23-24), mutta koska meijän jääkaappi oli rikki, niin piti mennä vielä ulos syömään. (Kun kuulin, oisin yhtä hyvin voinut itkeä :D) Päivä oli kyllä kokonaisuudessa tosi hauska ja oli kiva nähä kaikkia taas!

Oon kamppaillu tän bloggerin kans vaikka kuinka kauan mut se ei vaan suostu yhteistyöhön. Pahoittelen, et kuvat on miten sattuu. Ehkä te pärjäätte.


1. Anna ja härkä 2. Meil oli vapaa-aikaa Ruralin ja matsin välissä, kuvassa Louisa 3. Louisa ja Tristan 4. Einar ja mä 5. Mis chicas bonitas <3 6. Annaaaaa
 2 h ennen peliä näytti tältä...
Mut lopulta tältä


 
"Soooooy celestee!" (toivon syvästi et tää kuva hämää enkä oikeesti oo noin valkonen)
 True fani
 Tää kuva on aivan järkyttävä mut oli pakko laittaa tän photobombauksen määrän takia :D

 "Cebolla" (suom. "sipuli") Rodríguez ja Cristian Stuani, en muista kumpi on kumpi
Täys poseeraus päällä

Se, että sain lainaa noita Sanyan shortseja, pelasti mun päivän. 31 asteessa olis ollu tuskasta mennä mun viininpunasilla housuilla, jotka alunperin puin... Ja sain kans lainaa Mateon pelipaitaa hahah oon hirvee pummi.

Besos, Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti