tiistai 24. syyskuuta 2013

Holaa


Anteeks myöhänen päivittely täällä blogin puolella! Sanyaki postailee nii usein et melkeen hävettää miten laiska oon :D
Toissa perjantaina koin mun ensimmäiset 15-vuotis synttärit lattareiden tapaan. Synttärisankari, Paula, on Mateon kaveri koulusta, joten se sai kutsun ja pyys mut mukaan.
Eli siis jos ette jo tienny, täällä tytöille 15-vuotta täyttäminen on tosi tärkee etappi, kun "jätetään lapsuus taakse ja aloitetaan aikuisuus". Tytölle pidetään yleensä siis tosi isot juhlat, jonne kutsutaan koko suku, ja kaikki kaverit ja tutut. Näissä juhlissa oli ehkä 300, mutta esim mun yks kaveri kerto et sen juhliin tuli 700 vierasta. Tässä vaiheessa, ku laskettaessa yhtä takapihan neliötä kohden pitäis mahtuu lähemmäs 5 ihmistä, juhlat pidetään vuokratussa tilassa. Perinteeseen myös kuuluu, et tytöllä on valkonen häämekkoa muistuttava mekko päällä ja hiukset ja meikit vimpan päälle laitettu.

On olemas tietty kaava, jota tää juhla noudattaa, mut se vaihtelee jonku verran maittain. Kun Paula eka saapu paikalle (siel oli punanen matto haha), kaikki oli ihan woooooah tietenki ja onnitteli sikana ja otti kuvii. Sit katottiin ku se tanssi eka perheenjäsenten ja kavereiden kans valssii. Sen jälkeen pöydissä tarjoiltiin alkupaloja ja tanssilattia aukes muillekki. Täällä tosiaan melkeimpä kaikissa juhlissa tanssitaan ja on oikeesti hauskaa ohjelmaa, eikä pönötetä 5 tuntia perse penkissä niinku suomessa yhtään virallisemmassa juhlassa voi käydä :D Jonkun ajan päästä oli vuorossa Paulan 15 kynttilän puhallus, jotka jaettiin sukulaisille ja otettiin samalla perhekuvia. Jossain vaiheessa näytettiin video synttärisankarin elämästä 0-15 ikävuoteen asti, ja sitte sai syödä illallista jos halusi. Sitten lisää tanssia, tanssia, tanssia ja tanssia. Paljonkohan poltin kaloreita tonki illan aikana? Siellä oli DJ, joka piti kaiken ikäset huippufiiliksellä, ja jossain vaiheessa joku bändi tuli soittaa. Illan lopuksi (noin klo 4.00) Paula leikkas kakun, jonka jälkeen suurin osa ihmisistä alko tekee lähtöä. Oltiin kotona lopulta klo 6.00 aamulla, ku Mateo halus jäädä iha välttämättä vikoiks sinne :D. Nukuin sitte kolmeen asti päivällä, kävin salilla (jossa oli joku tyyppi koko ajan neuvomassa mitä tehä, jännää) ja illalla kävin kattomassa Valentinan ja Sanyan kanssa "We're the Millers", joka osottautu yllättävän hauskaks!

Viime viikko oli siis kokonaan "Spring breakia", ja eilen ku teillä oli syyspäiväntasaus nii täällä alko virallisesti kevät! Alkuviikosta ei kyllä siltä vaikuttanu, ku tääl oli hirvee myrsky, joka rikko mun mamálta lainaaman sateenvarjon ja likas mun kaikki vaatteet 20 minuutin matkalla salille ja takas. Tiistaina Sanya tuli meille yöks, ja keskiviikkona Louisan perhe tuli meille juhlistamaan "1 kk isäntäperheissä".  Leivottiin kans Sanyan kans mokkapaloja sen kunniaks, mikä ois nyt voinu onnistua paremminki. Torstaina en tehny mitään muuta ku kävin salilla, mut mentiin sit illalla Paulalle viettää iltaa porukalla. Perjantaina Agustina kutsu mut sen iskän 49-vuotis-synttäreille :D Ilta oli kyl oikeesti kiva, ku seura oli ihan mahtavaa ja ruoka hyvää! Lauantaina leivoin uudestaan vähän paremmalla onnella, ja Agustinan kanssa kierreltiin ja tultiin lopulta meille yöks viettää leffailtaa (ja voi elämä se pakotti mut tekee twitterin!). Sunnutaina oli skypettelyä, ja käytiin illalla kattomassa jotain katurumpaleja, jotka harjotteli ens helmikuun karnevaalikautta varten. Ne alotti siinä 21 aikaan rummuttamaan, mut on kyllä ihme ku paikallisia ei ärsytä sellane mekkala sunnuntai-iltana, vaan siellä päinvastoin oli yleisöä. Siinä ehkä liian turhan yksityiskohtanen tiivistelmä mun lomaviikosta hehheh. Nyt taas karu paluu kouluun ja arkeen (kuukaudeks, sillä ei oo teoriassa koulua marraskuussa, ja yleinen kesäloma on joulukuusta maaliskuun puoleenväliin :D).

Eilen vaan skypetin perheen kans (joojoo Tommi sain Mateon Crash of Clans-tunnukset, ja sä saat ne sit ku ootte lähettäny enemmän kuvia kotoa!), ja kävin vähän kiduttamassa itteäni BodyCombat ja -Pump tunneilla. Huomenna meillä ei oo kaikkia tunteja, koska opettajat taas vaihteeks lakkoilee. Laskettiin muute tänään koulussa, et täällä on vuoden aikana 21,5 viikkoa eli noin 5 kuukautta lomaa, kun Suomessa on "vaan" 14,5 viikkoa eli noin 3,5. Luciaki oli pienessä shokissa ku kuulemma siitä tuntuu et se on koulussa vuoden ympäri :D

No, nyt vuorossa kuvapommi.

Paulan perhe skoolaamassa
Guillermina, mä ja Maite (samas koulus kaikki kolme) oltiin ainoot yli 15- ja alle 25-vuotiaat.  Meil oli kyl sairaan hauskaa keskenään!
Väsyneet pikkuset
Louisan perhe. Sen host-broidi oli vaihossa Saksassa ja on nykyään Yfu volunteer


Viikon toinen synttärisankari
Agustinaaa!
Asado! Lihan lisäks tarjolla oli jotain sisälmyksiä, joista pyysin ettei kerrottais lisää et voisin syödä niitä vielä...
Agustinan sisko Sofí ja serkku, joka täytti 12-lauantaina
Ja niitä jotain rumpaleita ja tanssijoita

Nyt pitää lähtee espanjantunnille! Besoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti