keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Termas del Arapey

Holaa!

Voisin oikeest alkaa ryhdistäytymään, koska tääkin teksti ilmestyy yli kaks viikkoa, meijän Yfu-reissun kuumille lähteille, jälkeenpäin.

Meillä oli siis toinen järjestön organisoima matka marraskuun viimesenä viikonloppuna. Kokoontuminen oli Tres Crucesin dösäterminaalissa klo 23.30 torstai-iltana. Saavuin tietenki myöhässä, ja meille tuli pikkunen kiire ostaa vielä dösäliput Sanyan kanssa siihe dösään, joka lähtis klo 00.00 (koska ollaan aina niin ajoissa). Noh, onneks saatiin dösän viimeset kaks paikkaa ja noin kuuden tunnin matka Saltoon pysty alkaa. Matka suju aika katkonaisesti nukkuessa, vaikka täällä pitkän matkojen dösissä onkin varmaan 2 kertaa leveämmät penkit ja wifi-yhteys. Perillä Salton terminaalissa kello 6.00 saatiin tietää, että aiomme ottaa vasta kello 11 lähtevän dösän Termaseille, koska läheisemmistä kaupungeista tulevat vaihtarit saapuis vasta kymmenen aikaan. Oltiin kaikki semi kuolleita, joten yritettiin nukkuu siellä terminaalissa. Penkit oli kuitenki mahdottoman muotoset nukkumiseen, ja joku kärttyne naisvartija tuli potkii meitä ylös sieltä terminaalin lattialta, nii aika kulukin sitte supermarkettia tutkaillessa ja matea juodessa.

Perille "Termas del Arapey"-nimiseen paikkaan saavuttiin siinä yhen aikaan. Jakauduttiin mökkeihin vähän sekottaen, ja oltiin lopulta suomalaiset Sanya, Anna, ja minä, saksalaiset Zarah ja Laura ja Annan hostsisko Zoe samassa mökissä. Oltiin melkosen kuolleita, ja lounaan jälkeen pidettiinki parin tunnin nukkumistauko ennen altaisiin menoa. Lilluttiin monta tuntia sitte niissä 30-40 asteisissa luonnollisissa altaissa. Illalla meillä oli ohjelmassa ns. "tanssitunti" Zoe:n ja Yfu:n vapaaehtosen Vickyn vetäminä. Yöllä käytiin tsiigaamassa ja ottamassa kuvii ku jotku meni vielä uudestaa uimaan niihin ihanan lämpimiin altaisiin.

Viikonloppu mentiin iha eri menolla ku viime kerroilla valmennusleirillä ja fudismatsissa: sääntö nro 1. oli se, että espanjaa tulisi puhua koko viikonloppu. Se suju ihan yllättävän hyvin, ihmiset oli oppinu espanjaa iha hulluna! Ne muutamat kerrat ku heitettiin jotain enkuks niin saatiin pahoja katseita, ja vaihettiin takas espanjaan.

Lauantaina sato vähäsen, niinku perjantainaki. Se ei kyllä haitannu ku vaan sillon ku nous ylös kuumista altaista ja vaihto paikkaa, jolloin jäädyttiin tuulen takia. Meillä oli lounaan jälkeen ohjelmaa, leikkejä ja jotai juttelua sen leirikeskuksen "auditoriossa", tai emmätiiä mikä se oli, mikä oli ihan hauskaa. Parin tunnin aikana sää oli selkeentyny ja aurinko paisto kirkkaalta taivaalta ku päästiin ulos. Lilluttiin vielä pari tuntii melkeen kaikki samassa altaassa (jos oli liukumäki wiii) ja illalla meillä oli aarteenetsintää siel leirintäalueella random joukkueissa. Siinä piti juosta läpi 5 eri rastia, ja nopein kolmesta joukkueesta voittais karkkia ja upeita vesileluja. Keltanen joukkue tais voittaa, ku me ei löydetty ollenkaa vikaa rastia ja näin ollen meijät vissii hylättiin haha. Illalla meijän piti tehä yhessä hamppareita parrilla:ssa, mut kahen tunnin sinnikkään paistamisen ja edelleen raakojen pihvien jälkeen lopulta suosiolla mentin takas mökkeihin, ja heitettiin ne pihvit uuneihin. Leikittiin siin odotelles kuitenki rikkinäistä puhelinta ja jotain muita leikkejä. Flashbäkkejä taas ala-asteelle :´) Ruuan jälkeen suurin osa meni viel yöuinneille, mutta mä jäin mökkiin Zoen, Annan ja Yfu-vapaaehtosten kans, koska mul oli vatsa sika kipee.

Sunnuntaina mökit piti luovuttaa AIKASIN (klo 10), joten nukuttua ei tullu ku ne pari tuntia. Tiiättekö, parasta vikassa camping-päivässä on aina se, et kaikki ruuat pitää syödä loppuun. Meillä meni varmaan enemmän aikaa jääkaapin tyhjentämiseen ku ite vaatteiden pakkaamiseen :D. Sunnuntaina oli joku 27 astetta ja aurinkoista, niin oli sika harmi et meijän dösä lähti jo klo 13.30. Näin ollen oltiin vikoihin minuutteihin asti altaissa ja mentiin suunnilleen pyyhkeet päässä bussiin. Musta kuitenkin vika päivä oli kivoin, ku kaikki oli yhessä ja pelleili ja järjesti uimahyppykisoja miejän sinikuviollisen uimarenkaan läpi. Saltossa oltiin siinä kolmen aikaan, niin ehittiin syödä lounasta terminaalissa ja käydä tsiigaa vähä kauppoja.
Ostettiin dösäliput takas Mvdeoon Sanyan kans jo torstaina, joten päästiin tällä kertaa vierekkäisille paikoille. Meijän kanssa samaan 17.30 lähtevään dösään tuli vaan Tristan, mutta keskel matkaa mukaan  hyppäs Jonas, joka oli sekoillu ja menny ilmeisesti väärään bussiin :D. Muut Yfu:laiset meni toisella samaan aikaan menevällä dösällä. Sama dösämatka meni tällä kertaa nopeemmin, sillä penkit oli entistä leveemmät, puolen matkan nukkumisen jälkeen oli ihmeen paljo energiaa (muistutti kisamatkoilta tulemista, ku kaikki istuu miten sattuu ja välillä puhutaan elämän isoimmista kysymyksistä ja välillä heitetään pissakakkaläppää), ja hyvää matkaseuraa. Me neljä ärsytettiin muita matkustajia ehkä vähän meluamisella, mutta eipä tulla näkemään niitä ihmisiä enää. Opittiin Jonaksen intialaisesta taustasta, ja rohkaistiin Tristania vaihtamaan isäntäperhettään (nykyään on uudessa perheessään tosi onnellinen :)). Sovittiin myös että nähtäis maanantaina tällä porukalla + Nils, ja näytettäis maalaisihmisille vähän  kaupunkia ;).
Mvdeossa mun vanhemmat oli vastassa, ja heitettiin Sanya kotiin ettei sen ois tarvinnu ottaa taksia.

Maanantaina nähtiin yhen aikaan Montevideo Shoppingissa, jossa kierreltiin (musta tuli entistä uruguaylaisempi: OSTIN DONITSIPONNARIN) ja käytiin laittoman monta kertaa mäkkärissä. Illalla meijän piti nähä poikia vielä ramblalla, mut lopulta tehtiinki pitkä kävelylenkki vaan kaksisteen.

Jäätävä määrä tekstii...Samalla mitalla kuvii

 Zoee väsytti...
 Tän kuvan ottamine alkaa olla jo traditio
 Tangoa, salsaa, cumbiaa ja joitain random tansseja. Taisinki vahingossa potkasta paritanssiosios Sanyalle jäätävän mustelman vaikka mun pari oli Tristan :D Kukaan ei tiiä miten se tapahtu
Vielä Saltosta
 Einar ja Oscar yöuinnil
 Chicoooos! Jonas, Oscar, pedo-Einar xD, Jonas, Leon ja Nils
 Mi gordaaaa
Jonas, yo, Einar, Leon ja Oscar. Ja moi heräsin just roskiksesta
KALANSILMÄ


Auditoriosta
 Halailua
  Tollane temppurata silmät sidottuina
 Saksalainen Laura, joka oli siis meijän mökissä

 Ilosina menos ostaa jäätelöö
Ja viel ilosempina sitä syödes
 Saksalainen tyttö jonka nimee en muista, Zarah, Laura ja edessä Zoe
 Meijän aarteenetsintäjengi
 Wiii meijän möksä miinus Zoe ja Zarah
 Kyllä suomalaisen ihonvärin erottaa
 Uimarengas oli se juttu!!
Osa jengistä
 Muut söi chivitot ja mä otin kanaa ja salaattia, koska keliakia
 Jonas salakuvas meitä... mut tsiigatkaa noi penkit hei, mahtu laittaa jalat iha kunnol toho päälle tai ristiin!
 Dia proximo
 Tristan ja Jonas

 Tristan ja Sanya

Oli kyl sika hauska viikonloppu!
Tästä tuli aika pitkä postaus nyt nii kerron seuraavas postaukses lisää mitä mulle kuuluu yms! :)
 
Chauu, Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti